Rode Kruis-Vlaanderen - Een stap verder dan "alles goed?"

Rode Kruis-Vlaanderen staat bekend om haar expertise in het aanleren van fysieke eerste hulp. De Houvast-app helpt mensen om ook bij psychische problemen te durven en kunnen helpen.

Vlamingen hebben nogal vaak de neiging om te zeggen "het gaat wel" of "goedgoed". Hoe vaak vragen we niet: "alles goed?", verwachtend dat iemand ja antwoord. Of vragen we "hoe gaat het? "terwijl we amper openstaan voor andere antwoorden dan "ça va."Met standaardzinnetjes als "kop op" of "het zal wel beteren" doen we soms meer kwaad dan goed. Al bedoelen we dat uiteraard wel goed.

Wij zijn in Vlaanderen dé expert op het vlak van eerste hulp. We willen dat mensen elkaar altijd kunnen helpen, of ze nu moeilijkheden ondervinden op lichamelijk of op psychisch vlak. Eerst publiceerden we het handboek Luister!, daarna organiseerden we opleidingen waar mensen vaardigheden konden oefenen. En nu is er dus ook de app.

Eerste Hulp bij Psychische Problemen
Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hoe ga je zo'n gesprek aan? Wat doe je als je merkt dat iemand het moeilijk heeft in je omgeving? Met onze gratis app 'Houvast' helpen we je op weg. De app geeft concrete tips en tricks in hoe jij emotionele ondersteuning kan bieden en tegelijkertijd ook voor jezelf kan blijven zorgen. De app biedt houvast aan iedereen die familie, buren, collega's, patiënten, ... wil steunen, ook jij als zorgverlener, chauffeur of kapper.

Lees meer op www.rodekruis.be

Steun ons door wenskaarten te bestellen. Zo bouwen we samen op om mensen te blijven helpen, zowel in binnen- als in buitenland.

Jouw voordelen

Tevredenheidsgarantie

Wij zullen er alles aan doen om uw bestelling correct bij uw bedrijf af te leveren.

Snelle verzending

Vandaag besteld? Wij versturen uw bestelling binnen 48 uur!

Unieke designs

Ons team ontwerpt elk jaar een prachtige collectie die aansluit op de trend van het nieuwe jaar!